Diszpécserszolgálat

Az orvosi ügyelet irányítása, a telefonhívások fogadása a következők szerint történik Abádszalók, Aszód, Balassagyarmat, Balmazújváros, Berettyóújfalu, Bicske, Biharkeresztes, Derecske, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hatvan, Hódmezővásárhely, Hosszúpályi, Jánoshida, Jászberény, Kaba, Komádi, Mezőtúr, Mindszent, Nádudvar, Örkény, Püspökladány, Sárbogárd, Sarkad, Szeghalom, Túrkeve, Veszprém központokhoz tartozó településeken. (TELEPÜLÉS LISTA LINK)

A sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. az ügyelet irányítására.

DISZPÉCSERSZOLGÁLATOT MŰKÖDTET.

A Diszpécserszolgálat működésének előnyei:

Az egységes, gyorsan elérhető sürgősségi hívószámon a lakosság segítséget hívhat. Egy hívás kezdeményezésével az ügyelet és a diszpécserszolgálat egy időben elérhető. Így a beteg egy belépési ponton keresztül kerül kapcsolatba az ellátókkal és egyértelmű beteg utakon át jut ellátáshoz.

az alapellátási ügyelet a következő számokon hívható:

ÜGYELETI HÍVÓSZÁM:

06-70-3-703-104

Mentőszolgálat /mentési hívószám:104

Bejelentéskor a diszpécserszolgálat egységes kérdezési és szakmai elvek figyelembevételével dönt a riasztandó sürgősségi egységről (kivonuló ügyeleti szolgálat (orvos, mentőtiszt), kiemelt mentőegység, esetkocsi, rohamkocsi). A szolgálatirányító a rendelkezésre álló információk alapján a beteg feltalálási helyéhez legközelebbi és a legfelkészültebb egységet küldi a beteg segítségére.

Amennyiben a bejelentéskor egészségügyi tanácsadásra van szüksége az irányítás ebben is a segélyhívó rendelkezésére áll.

A bejelentőnek, amennyiben panaszai megengedik, az irányítás felajánlja az ügyeleti ambulancia felkeresését. Az ügyeleti körzethatárokon belül működő ügyeleti AMBULANCIA (felnőtt és gyermekek számára) igénybe vehető.

A sürgősségi ellátás láncszemei / teendői :

  1. Beteg:
  1. Diszpécser: